Egy koktél is jellemezhet egy helyet – Signature koktélok

Mit is jelent, ha azt halljuk, hogy Signature koktél? Ilyenkor egy olyan italkreációt képzeljünk magunk elé, mely egy adott alkalomhoz készült, vagy a helyszínnek kölcsönöz egyedi jelleget; nem meglévő ital átvétele, hanem valami új, egyedi megalkotása. Olyan ez, mint egy folyékony formába öntött névjegy.

A Budapesten, a Sas utca 15-ben található Société Budapestben a Signature koktélok eddig jellemzően klasszikus alapokra építkeztek, most viszont nagyobb hangsúlyt kapnak az évszak ízei és izgalmas ízpárosításokat hagynak érvényesülni. Jellegzetes téli ital a tea, mely szintén megjelenik az összetevők között, de olyan különleges alkotóelemek is felbukkannak, mint például a bacon dzsem vagy a só.

Büszkék vagyunk rá, hogy bártenderünk, Tüdős Máté új koktélja - mely a Papillon (vagyis pillangó) fantázianevet kapta - az idei Bacardi Legacy Cocktail Competition magyar fordulóján bejutott a 3 legjobb helyezett közé, így képviselheti Magyarországot a nemzetközi döntőn, és természetesen nem hiányozhat az új Signature koktéllapról sem.

Eredeti cikk: https://cosmopolitan.hu/sztarhirek/2019/11/04/egy-koktel-is-jellemezhet-egy-helyet-signature-koktelok-x/