Absolut Elyx hónap, avagy négy izgalmas új koktél a Société Bar-ban

Absolut Elyx hónapunk keretében megalkottunk négy izgalmas új koktélt: mindegyik egy-egy alapital receptúrájából indult, ám a végeredmény egészen más lett, mint a megszokott ízek.

Rengeteg okunk van arra, hogy imádjuk az Absolut Elyx vodkát: bársonyos ízvilágú, luxus minőségű vodka, amely tökéletes alapja lehet egy koktélnak. Ezen kívül pedig még a készítése is különleges: az Absolut Elyx minden cseppje őszi búzából készül, amelyet egyetlen dél-svédországi birtokon termesztenek. A térség klímáját a száraz, hideg telek és hosszú nyarak jellemzik, amely ideális a búza számára. A gondos, kézi működtetésű lepárlás végeredménye egy páratlan karakterű és ízű luxus vodka, amelyet bártendereink is gyakran használnak munkájuk során.

 

Absolut Elyx hónapunk keretében megalkottunk négy izgalmas új koktélt: mindegyik egy-egy alapital receptúrájából indult, ám a végeredmény egészen más lett, mint a megszokott ízek. Több ezer likőr, bitter, gyümölcslé és ízesítő létezik, így szinte végtelen számú új koktélt lehet létrehozni. De hogyan is születik egy új koktél? A válasz: mindig egy alap, klasszikus italból induljunk ki.

 

A klasszikus koktélok, mint például a martini és a margarita, egyszerű, könnyen megtanulható alapelvekre épülnek, amelyek ízvilága hosszú évek óta kiállta az idő próbáját. Tudjuk például, hogy a gin és száraz vermut a klasszikus martini alapjai. De itt kezdődhet egy új signature ital megszületése, hiszen ezek az alapanyagok nincsenek kőbe vésve. Ugyanazokat a mértékeket szem előtt tartva kicserélünk egy-két hozzávalót valami hasonlóra - vagy ha bátrabbak vagyunk, akkor valami teljesen másra - és máris egy új, izgalmas italt alkothattunk.

Az elmúlt hetekben Tarjányi Zsolt, a Société Bar managere és csapata, Horváth Réka, Tüdős Máté és Piller Gergely azon voltak, hogy mindegyikőjük a saját kedvenc klasszikus italából kiindulva megalkosson egy új signature koktélt, amelynek csak egy eleme volt kikötve: az Absolut Elyx vodka. Réka italának alapja például a Bloody Mary volt. Ez az az ital, amit untunkig ismerünk: ittunk már nagyon jó, nagyon rossz, túl fűszeres és pont jó Bloody Mary-t, de ilyet még biztos nem: a „Same same but different” név tökéletesen hozza azt, amit ígér. Tulajdonképpen egy tökéletes Bloody Mary pont annyi csavarral, amitől elszakad a jól ismert ízkombinációktól. Az Absolut Elyx, Lapsang, Pedro Ximenez, Chili és Paradicsom fúziója egy olyan ital, amely még az étvágyunkat is meghozza.

 

 

Tarjányi Zsolt a klasszikus vodka-szódát gondolta újra a „No More Skinny Bitch” nevű italával, amelyben Absolut Elyx, Gyömbér, Szegfűbors és Royal Bliss Yuzu Sensation került. Az eredmény egy elképesztően frissítő ital, amely bármelyik signature itallapon megállja a helyét. Ha Ti is legalább annyira szeretitek majd mint mi, akkor megtartjuk!

 

 

A következő koktél nem csak hogy a nyárra emlékeztet, hanem a nyár maga: Az Absolutely(X) Máté kreációja, a kiindulási pont pedig a vodka tonik volt. Szerencsére Máté kreativitása is határtalan, és tovább gondolta ezt az egyébként remek klasszikus kedvencét Absolut Elyx-szel, licsivel, bodzával, vaníliával és tonikkal. Ráadásul, ha egy koktél még ennyire mutatós is, akkor az valóban teli találat.

 

 

Végül pedig ki ne szeretné az illatos zöldfűszereket? „A Thyme of my life” egyből elárulja, hogy itt komoly szerepet kap a kakukkfű: Gergő egzotikus ízvilágú koktéljában gyönyörűen harmonizál a sárgabarack, vanília, tojás, kakukkfű és az Absolut Elyx. Bármilyen évszakban, bármikor tökéletes koktél. Most már csak az a kérdés, hogy neked melyik lesz a kedvenced – gyere és próbáld ki mind a négyet márciusban a Société Bar-ban.

 

LEGFRISSEBB HÍREINK