Textart, kartonkristály és fényinstalláció a Société Budapestben

 

Ha valaki új, izgalmas képzőművészeti élményre vágyik, érdemes felkeresnie a Société Budapest következő tárlatát (Allegory Of The Cave), amelyen új utakat kereső, fiatal és lendületes absztrakt művészek munkáiból nyílik kiállítás.

A hét művész járatlan utakon próbálja megközelíteni alkotásaival az értő közönséget. De a fiatalok sajátja, hogy nem a hagyományos és megszokott módon közvetítik gondolataikat, érzéseiket. A tárlat pedig épp attól lesz befogadható és magával ragadó, hogy minden alkotás valami újat és frisset tár elénk.

De kik is ezek a művészek? Van, akit a folyamatosan újjáalakuló formák ragadnak magával, és van, aki egy titokzatos festőgép segítségével hoz létre különleges világot. A tárlatra mindemellett Magyarországon ritkán látható fényinstalláció hívja fel a figyelmet a Société Budapest épületének homlokzatán.

Bár a művészek fiatalok, számos nemzetközi elismerésben volt már részük. Kiállítottak többek között a Műcsarnokban, a Velencei és Sao-Paoloi Biennálén, illetve a karlsruhei Zentrum für Kunst und Medienen. „Nagyon fontos, megkerülhetetlen alkotókról van szó” – mondja Sárvári Zita, a kiállítás kurátora. Ez a második tárlat hasonló kihívás, mint az előző, hiszen a Société belső tere nem egy hagyományos kiállítóterem. Ugyanakkor olyan helyszínről van szó, amely közel hozza a művészet iránt érdeklődőhöz a legújabb irányzatokat, és ahol maguk a művészek is örömmel állítják ki munkáikat.”

A Société Budapest elkötelezett a kortárs képzőművészet reprezentánsainak bemutatása mellett, legújabb nemzetközi irányzatokat képviselő fiatal alkotók csoportos és tematikus kiállításain keresztül mutatva be a legfrissebb képzőművészeti törekvéseket.

A kiállító művészek: Barabás Zsófi, Batykó Róbert, Csató József, Komoróczky Tamás, Kiss Gergely, Kútvölgyi-Szabó Áron, Mátrai Erik

Megnyitó: 2019. március 28., csütörötök, este 7 óra.

A tárlat szeptemberig tekinthető meg előzetes egyeztetéssel Sárvári Zita kurátornál.

E-mail: zita.sarvari@societebudapest.com

Tel: +3620/ 219 4624