The great vitrin takeover project by Société Budapest #1
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Société Budapest pályázatot hirdetett fiatal kurátorok számára az épületében található vitrinben berendezendő aktuális témákkal foglalkozó időszakos kiállítás koncepciójának kidolgozására.
Célja az volt, hogy feltörekvő fiatal tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, hogy szakmai karrierjüket előremozdítsa.

A pályázatot a következő kurátorok nyerték:

1. KRNACS SÁRA JAKAB BORBÁLA RÓZA szólókiállításával / december 3. – december 31.
2. KÓKAI ZSÓFIA KALOCSAI DOROTTYA szólókiállításával / január 7 – február 29.
3. VISKI NOÉMI ORBÁN EMESE és MARÓTI VIKTÓRIA duókiállításával / március 3 – április 30.

► Az első kiállítás Krnacs Sára kurátor és Jakab Borbála Róza kollaborációjából valósul meg, amelynek fontos vizuális eleme a wunderkammer-szerű megjelenítési mód.
A 7 nagyszülő hagyatékának több száz tárgyából összeállított és újrakontextualizált műegyüttesek egyszerre idézik azt a helyzetet, amikor nagyszüleinknél a polcokon és vitrinekben lévő tárgyakat csodáljuk, valamint a felfedezők és a távoli országokból érkező kereskedők különböző kultúrákból származó, úgynevezett csodaszobákban felhalmozott diverz tárgyi szerkezeteit is.

► Krnacs Sára a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán végzett, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakos hallgatója. Elsősorban az építészet és urbanisztika foglalkoztatott, a kortárs képzőművészetben leginkább a politikai, a társadalmilag elkötelezett művészet és az aktivizmus és a művészet lehetőségei érdeklik.

►Jakab Borbála Róza a Képző Művészeti Egyetem harmadéves festő szakos hallgatója. Munkában az alapvető emberi ösztön, a gyűjtögetés pszichológiai háttere, a felhalmozás, raktározás, kategorizálás jelenségei érdeklik. A számára egymástól nem elválasztható komplex fogalmak: a hagyaték, az öröklés hatásai és sorsa, valamint az emlékezet-tematikák megjelenítése a célja objektjeiben, szituációiban.

Megnyitó: december 3. 19:00
1051. Sas utca 15. Société Budapest
A kiállítás megtekinthető december 20-ig.

Részletek

Dátum:
2019, december 03. kedd
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:
Art
KÖZELGŐ PROGRAMOK
Nincsenek következő események.