The Freezing Moment from a Specific Angle
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Mik az analóg és a digitális képkészítés lehetőségei, és mik a befogadás lehetséges státuszai egy olyan túldigitalizált társadalomban, ahol a képzelet és a valóság közötti határmezsgye egyre könnyebben vonható kétségbe, ahol a képáradatban figyelmünk felkeltése egyre nehezebb feladattá válik, és ahol a képek jelentéstartománya a fotográfia terét radikálisan kiterjesztő új formai határok megjelenésével még differenciáltabb lesz?

Klasszikus kérdések a kortárs fotográfia jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A Société Budapest harmadik csoportos kiállításán a kortárs magyar fotográfia fiatal és feltörekvő tehetségei mutatkoznak be legújabb munkáikkal. A szubjektív válogatás elsősorban képzőművészeti szemmel közelít a fotográfiához egy nem tradicionális kurátori koncepció mentén a túlverbalizálás elkerülésének igényével.

A 10 tehetséges alkotótól olyan képpárokat, sorozatokat vagy egyedi darabokat láthat a kiállításon a közönség, amelyek rámutatnak a fotográfia műfajának érzéki, poétikus és magával ragadó tulajdonságára hol kortárs képkészítési technikák, hol tradicionális megközelítések alkalmazásával, amelyek csak tovább növelik kíváncsiságunkat alkotói praxisok teljes felfedezésére.

Az este szatellit kiállításán, a kerámia műfajához nem konvencionális módon közelítő képzőművész, Rácz Rebeka, Willing to Seem címet viselő anyagát is megtekinthetik.
Kortárs képzőművészeti megközelítéssel létrehozott egyedi kerámiatárgyai a konzumerizmus és a social media habitus ironikus kritikáiként értelmezendők.
A Société vitrinjében festett és égetett kerámiából készített életnagyságú pszeudó tárgyak kerülnek bemutatásra: naptejes flakon, Orbit rágó, IKEA katalógus, Thaiföld útikönyv, napszemüveg, Audi slusszkulcs, amiket ételek (sushi, hot dog, hamburger) és gyümölcsök, növények kedves, humoros formái színesítenek.

► Kiállító művészek:
BILAK KRYSZTYNA
BIRÓ DÁVID
ÉDER KRISZTIÁN
FILKEY ÁRON
GEIBL KATA
EMBER SÁRI
KISS IMRE
MÓRÓ MÁTÉ - SZÁNTÓ BORBÁLA
PÓSALAKI ANETT
VARGA MARIETTA

► Szatellit:
WILLING TO SEEM //
RÁCZ REBEKA

Megnyitó: 2019. október 31. 19:00

❗ A kiállítás megtekintéséhez előzetes egyeztetés szükséges a contact@societebudapest.com címen.

Részletek

Dátum:
2019, október 31. csütörtök
Időpont:
19:00 - 21:00
KÖZELGŐ PROGRAMOK
Nincsenek következő események.