The great vitrin takeover project by Société Budapest #3
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

► A Société Budapest pályázatot hirdetett fiatal kurátorok számára az épületében található vitrinben berendezendő aktuális témákkal foglalkozó időszakos kiállítás koncepciójának kidolgozására.
Célja az volt, hogy feltörekvő fiatal tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, illetve, hogy szakmai karrierjüket előremozdítsa.

A pályázatot a következő kurátorok nyerték:

1. KRNACS SÁRA JAKAB BORBÁLA RÓZA szólókiállításával
2. KÓKAI ZSÓFIA KALOCSAI DOROTTYA szólókiállításával
3. VISKI NOÉMI ORBÁN EMESE és MARÓTI VIKTÓRIA duókiállításával

MATERIALITY
► Az anyagokhoz társított érzeteink jelentős részben a vizuális és a taktilis tapasztalatainkon alapulnak. Ez olyan tényezők függvénye lehet, mint a felület minősége, halmazállapota, színe, vagy éppen kulturális ismereteink az adott anyag felhasználási módjairól. A vitrinben kiállított művek különböző anyagokról, például a betonról, a porcelánról vagy a textilről bennünk élő asszociációk újragondolására ösztönöznek. Ezt az alkotók váratlan anyagtársításokkal (Orbán Emese Anamamrete sorozata), vagy az anyag alapvető sajátosságaival szembemenő felületek létrehozásával (Maróti Viktória Shelter sorozata) érik el. Az újszerű struktúrák illúziókeltőek, és kérdőre vonják eddigi ismereteinket az anyagok tulajdonságairól.

► Maróti Viktória
2018-ban szerezte mester diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kerámiatervező szakán. Tárgytervezéssel és autonóm porcelán plasztikák készítésével foglalkozik. Aktuális munkáit a textil és a porcelán egyesítéséből egy újragondolt „szövés” technológia alkalmazásával hozta létre. Az így készült hibrid objektek bizonyítékként szolgálnak a médiumok közötti szabad átjárás lehetőségére.

► Orbán Emese
A Budapesti Műszaki Egyetem Ipari termék- és formatervező mérnök alapképzése után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tárgyalkotó mesterszakon tanult tovább. Jelenleg Stockholmban él, és digitális terméktervezőként dolgozik. Érdeklődése középpontjában a termék és ember kapcsolata áll, valamint az, hogy milyen érzeteket váltanak ki belőlünk a tárgyak és felületek. Munkája során azt kutatja, hogy hogyan lehet ösztönözni az interakciót.

► Viski Noémi
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design- és művészetelmélet alapszakán szerezte diplomáját. A kortárs művészet és design lehetséges kapcsolódási pontjai, illetve az experimentális és társadalomkritikus művészeti- és design projektek foglalkoztatják. 2018-ban csatlakozott az OFF-Biennále Budapesthez. Jelenleg a MOME Designelmélet mesterszakán folytatja tanulmányait.

Csatlakozz Facebook eseményünkhöz

Részletek

Dátum:
2020, március 12. csütörtök
Időpont:
19:00 - 20:00
Esemény kategória:
Art
KÖZELGŐ PROGRAMOK
Nincsenek következő események.