A Société Fashion Accelerator Program tervezői bemutatták a 2018-as tavaszi / nyári kollekcióikat a Mercedes-Benz Fashion Weeken, amely a budapesti Iparművészeti Múzeum varázslatos helyszínén zajlott. Öt résztvevő mutatta be ruháit a kifutópályán: a cseh-szlovák márka, Laformela, a lengyel Bodymaps és a magyar Grandpa, Tomcsanyi és Szegedi Kata.

Szombaton a showt a lengyel Bodymaps nyitotta meg. Az Ewa Stepnowska által tervezett darabok a márka legjellemzőbb fürdőruha-stílusait sorakoztatták fel, a virágok és körök pedig a fő motívumok lettek. A márka történetében először most kerültek bemutatára mindennapi viseletre alkalmas darabok is a fürdőruhák mellett. Ezt követte a Grandpa – egy magyar férfiruházati márka, amely a család különböző nemzedékei közötti határokon átívelő koncepció körül alakul. Az első blokk lezárásaként Tomcsányi Dóra alkalmi, könnyen viselhető darabjai következtek a kifutópályán, a vintage tenisz világát idéző modern és minimalista megközelítésben.

A cseh-szlovák duó, a Laformela sportos kollekciót tervezett, amit a 2000-es évek zenei stílusa is inspirált. Az aszimmetrikus darabokon nyári pasztell árnyalatok és fluoreszkáló színek domináltak. Kata Szegedi és a Daniel Benus kollekcióját a fényes, metálos anyagok határozták meg, ötletet merítve Frank Gehry építészeti világából. Vastag, farmer anyagok is felsorakoztak a tervezőpáros bemutatóján, amik egyértelműen a fiatal, lázadó utcai kultúrára utaltak.

A Société Fashion Accelerator program tervezői egytől-egyig lenyűgözték a közönséget, és méltó módon képviselték a Közép-európai régiót.