Mindig nagyon izgalmas dolog egy vendéglátóhely életében, amikor lehetősége nyílik kilépni a szokásos környezetéből, hogy néhány nap erejéig új helyszínen találkozhasson az érdeklődőkkel. Ez történt most május 16 és 19 között velünk és még sok más étteremmel: kihelyeztük a Société Bistro-t egy pár négyzetméteres faházba a Millenárison, hiszen ebben a pár napban a Gourmet Fesztiválon történik minden, ami gasztronómia.

Az idei Gourmet Fesztivál három fő eleme a sör, a sercli és a paprika volt. Izgalmas trió, amely elsőre talán extrémnek hangzik, mégis remekül illeszkedtek ételeinkbe. Az első egy saláta volt, amely egy könnyed, előétel jellegű fogás, kecskesajttal, sült paprika dresszinggel és paprika salsával. Második fogásként egy kápia gazpacho-t vittünk a fesztiválra; frissítő, hideg leves kápia paprikából, amit kacsacombból készülő gombóccal tálaltunk, hogy tartalmasabbá tegye a könnyű gazpacho-t. Nem csoda, hogy sokak kedvence lett ez a fogás a négy nap alatt. A harmadik ételünk egy mangalicatarja volt, amihez debreceni mangalica húsát használtuk. Ehhez az ételhez társult egy kenyércsücsökből készült szalvétagombóc és kissé kesernyés, komlós ízű sörhab. Most már elárulhatjuk, nekünk ez volt a kedvencünk! Reméljük sokan kedvet kaptatok, hogy kipróbáljátok a Société Bistro világát is, hiszen a Gourmet Fesztiválon kínált ételeinkhez hasonlóan itt is a friss, regionális alapanyagokon van a fő hangsúly, mindez pedig a modern gasztronómia szellemiségében elkészítve és gyönyörűen tálalva.

Az idei Gourmet Fesztivál a jó ételek mellett másfajta élményekről is szólt: a csütörtöki napot egy food styling workshoppal nyitottuk, ahol séfünk, Krasznai Norbert és Kárai Dávid food blogger segítségével bevezettük a szakmai sajtót a tálalás és a gasztro fotózás rejtelmeibe. A tippeket aztán a gyakorlatban is kipróbálhatták vendégeink: a workshop végén a vállalkozó szelleműek megalkothatták saját kreációjukat.

Nagy volt a nyüzsgés a standunk előtt: mindenki csipeszekkel, tányérokkal járt-kelt az asztal körül, a résztvevők bátran kiengedték kreativitásukat, aminek nyomán sok szebbnél-szebb ételkreáció jött létre, mi pedig nagyon örültünk, hogy általunk egy szuper élménnyel indíthatták ezt a négy napos rendezvényt.

Pénteken 17:00-kor pedig a gasztroszínpadon találkozhattatok velünk, ahol séfünk, Krasznai Norbert, és cukrászséfünk, Barna Zsanett három fogást mutatott be a tavaszi étlapunkról. Ezekhez Gózon Péter a Grey Goose és a Martini márkanagykövete három izgalmas koktélt készített a food pairing jegyében.

Köszönjük, hogy velünk voltatok, jövőre újra találkozunk a Millenárison!