Bevezetés


Eddie Mullon (a Fashion GPS alapítója és vezérigazgatója), Frederic Pinet (Fashion Photographer), Stephanie Kirtley (ORDRE USA Fashion Director), Lisa Smilor (CFDA alelnök), Mark Tevis (A Daily Front Row kiadója) és Martyna Panczak (a Société Fashion vezetője) a New York-i Spring Studios-ban a Societe Fashion Accelerator Program 6 résztvevő tervezőjéről döntöttek.

A Société Fashion első projektje, az Accelerator Program célja egy új közép-európai divatközösség felépítése ígéretes divattervezők támogatásával. A program egy éves üzleti tanácsadást kínál a régió hat kiválasztott tervezőcsapata számára, hogy segítsen nekik teljes potenciáljuk elérésében, és ezáltal sikerrel járjanak a nemzetközi piacokon. A nyerteseket New Yorkban, a Bulletin Soho-ban választotta ki a zsűri, akik egytől-egyik a divatszakma legkiválóbb szakembereinek mondhatják magukat.

A kiválasztott hat résztvevő: BODYMAPS (PL), a GRANDPA (HU), a JIRI KALFAR (CZ), a KATA SZEGEDI (HU) LAFORMELA (CZ), a TOMCSANYI (HU).

Az általunk választott tervezők három tényező mágikus kombinációjával rendelkeznek: kreatív tervezés, az erőteljesen építhető üzleti koncepció és színes személyiség – mondja Martyna Panczak, a bizottság tagja és a Société Fashion vezetője – Olyan embereket kerestünk, akik világosan látják a jövőbeli fejlődést és termékeik mind divat-és művészeti szempontból, mind kereskedelmi szempontból kiválóak. Elemeztük az egyes eseteket, és végül döntöttünk, hogy kikkel lenne a legérdemesebb foglalkozni.