Szimler Bálint (a Itt vagyok és a Balaton Method rendezője) és Rév Marcell (a fent említett filmek és a Cannes-i filmfesztivál saját kategóriájában nyertes Fehér Isten kameramanje) rendezték az Inspired by Société sorozat első részét, amelyet ősszel további kreatív alkotások követnek majd.

A filmet a Société megbízására készítettük, és teljesen szabadkezet kaptunk, ezért lehetőségünk volt arra, hogy inspirálódjunk és beépítsük saját gondolataikat a folyamatba, az elejétől a végéig. Nagyon megszerettük ezt a projektet, és nagyon örülünk neki, hogy külföldi platformokon is viszontlátjuk – mondta Szimler Bálint, a film rendezője. Olyan hangulatot akartunk létrehozni, ahol az erőteljes női karakterek a “femme fatale” típusra emlékeztetnek. A képi világon kívül a narráció is közvetíti a Société üzenetét: a világ az, ahogyan látod – ez csak a perspektíváról szól, és a saját értelmezésed szerint élheted a legjobban. Egyfajta motivációs üzenetet próbáltunk beilleszteni: éld az életed, légy kreatív, hiszen az ötleteid meghatározzák a szabadságodat.

A film a Berlini Fashion Film Festivalon is bemutatásra került, itthon pedig a Société szervezében egy nyárindító vetítésen láthatták az érdeklődők a Pontoon-ban.