Március 28-án egy tartalmas estével készülünk Nektek a Société Budapestben: 19:00-kor egy beszélgetéssel kezdünk második tematikus képzőművészeti kiállításunk művészeivel, majd 20:00-kor megnyitjuk a kiállítást, utána pedig az este levezetésére hallgatunk egy kis élő jazz-t.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékodat jelezd nekünk az rsvp@societebudapest.com címen!

• 19:00 Artist Talks
Résztvevők: Barabás Zsófi, Csató József, Mátrai Erik
A Société Budapest második kiállításának vernissage-a előtt csatlakozzatok hozzánk egy Artist Talksra! A beszélgetésen részt vesz Barabás Zsófi, a kortárs magyar képzőművészet egyik legtöbbet hivatkozott alkotója. Csató József festőművész, akinek volt több zenekara, és titkos vágya, hogy standupperként is megismerjék őt. Valamint Mátrai Erik, aki mesteri módon bánik olyan efemer természeti anyagokkal, mint a fény vagy a füst. Vajon hogyan látják ők egy fiatal képzőművész érvényesülési útjait ma? Egyáltalán mi kell a sikerhez? Ilyen és ehhez hasonló témákat érintve beszélgetünk velük a Société második kiállításának megnyitója előtt.

• 20:00 Vernissage: A Barlanghasonlat / The Allegory of the Cave
Kiállító művészek: Barabás Zsófi, Batykó Róbert, Csató József, Komoróczky Tamás, Kiss Gergely, Kútvölgyi Szabó Áron, Mátrai Erik
Kurátor: Sárvári Zita

A Société Budapest második tematikus kiállítása olyan képzőművészek munkáit mutatja be, akik kortárs valóságunkra absztrakt módon reflektálnak. Minden kiállító művész sokat hivatkozott, up and coming és megkerülhetetlen alkotó, ha kortárs magyar képzőművészetről gondolkodunk. A Société különleges tereibe tervezett második kiállítás fő fókuszába a jelenleg uralkodó absztrakt képzőművészeti kifejezési forma került, amit festészeti, szobrászati fény és videó műveken keresztül mutatunk meg.

• 21:00 Jazz Session: Kanizsa – Lamm – Szalai – Fekete
A Société Jazz Sessionjében olyan fiatal tehetséges zenészeket látunk vendégül, akikről jó eséllyel a közeljövőben még nagyon sokat fognak hallani a jazzre, és általában kortárs könnyű zenére nyitott érdeklődők. Jazz Sessionünkbe ezúttal Kanizsa Gina érkezik Standard Time quartetjével, ami Lamm Dávidot, Szalay Gabit és Fekete Pistit foglalja még magában. Gináról annyit érdemes tudni, hogy a Zeneakadémia jazz-ének szak Etűd Konzervatórium tanári padjában, valamit számos izgalmas projekt mellett a Jazzation névre hallgató Accapella formáció frontján találhattuk meg. Nem először jár nálunk, és nem is utoljára!

Csatlakozz Facebook eseményünkhöz