Ünnepeljük együtt a Föld Napját két olyan tervezőcsapattal, akik nem csak környezettudatos, de társadalmilag is elkötelezett munkát végeznek.

Az elmúlt években megszületett egy olyan új tervezőgeneráció, akik nem csak újraértékelték a design szerepét a társadalomban, de munkájuk környezeti, ökológiai és társadalmi hatásaival is foglalkoznak. A társadalmilag tudatos tervező stúdiók szervezetekkel és nonprofit intézményekkel dolgoznak együtt és a közjó, a környezetvédelem és a művészetek fúzióját valósítják meg együtt.

Meghívott vendégünk a Maacraft – The social workshop és a Perceptual Thinkers ötletgazdája és vezetője, Szalkai Dániel és az Architecture Uncomfortable Workshop csapata.

A Maacraft autizmussal élő, értelmi sérült fiatalok és designerek kollaborációjával készít egyedi termékeket. Készítettek már táska kollekciót a Tomcsányi Budapest divatmárkának, kerámia kollekciót a Kezemurának, kollaboráltak a Collective Planttel és a Goga Food-dal, hogy csak néhányat említsünk. A társadalmi nyitottságot és egyenlőséget hirdető Perceptual Thinkers design for all ruhákat tervez, amelyek hétköznapi viseletként és különleges alkalmakkor is felvehetők, miközben látványuk és tapintásuk az érzékszerveinkre is hat.

Az AU Workshop egy olyan kísérleti építésziroda, amely nagy hangsúlyt fektet a környezet és a felhasználó viszonyára. Hisznek az egyszerű és tradicionális építészeti anyagok használatában, de előszeretettel emelnek be az építészettől kicsit távolabb elhelyezkedő anyagokat is használati tárgyaikba, épületeikbe.

Jegyár: 1500 Ft

JegyvásárlásCsatlakozz Facebook eseményünkhöz