WASTEREVOLUTION – Újratervezés indul!
Konferencia arról, hogyan legyünk fenntarhatók

Lángoló erdők, olvadó jégtáblák, tüntető diákok, klímaszorongás, milliókat adományozó filmcsillagok, fesztiválsztár természetvédő legendák, évi 6,3 milliárd tonna műanyag hulladék, #plasticfreejuly és #secondhandseptember, virágzó közösségi média, globális mértékű elmagányosodás, skandináv lagom és hygge, japán ikigai és sinrin-joku, közösségi gazdaság, energiatudatosság, szuperhatótávolságú villany autó, óceántisztító, ökotrendi sportcipő…

Az elmúlt jó pár év nem szól másról, mint a legutolsó pillanatokról, hogy változtatni kell, most és szinte mindenen, mert ha nem, még pár évtized, és nem lesz tovább.
Számtalan kihívás áll előttünk, legyen szó nagy általánosságban mezőgazdaságról, iparról, klimatikus változásokról, fogyasztási szokásokról, társadalmi kérdésekről, környezetvédelemről, vagy a valamennyiünket napi szinten érintő témákról: közlekedés, vásárlás, oktatás, öltözködés, testápolás, gasztronómia, művészet, design, társas kapcsolatok, kommunikáció.

A mondás szerint csak attól félünk, amit nem ismerünk – viszont ha félelmünkben túl hangosan kiabálunk, a végén még mindenki elszalad ijedtében, ahelyett, hogy segítene.
WASTEREVOLUTION címmel egy, a fenntarthatóságot a mindennapi életünk különféle aspektusából körbejáró konferenciát szervezünk október 18. péntekre, izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel, prezentációkkal.
A cél az, hogy szakemberek, nagyvállalatok és kreatív alkotók bevonásával közös platformot teremtve elinduljon egy konstruktív beszélgetést arról, pontos mi is zajlik körülöttünk, mik az ok-okozati összefüggések, ebben kinek mi a szerepe, mik a lehetőségei és irányai, milyen válaszokat adhatunk a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokra. Nincs egy nagy igazság és nem is szeretnénk ilyet állítani. Sokkal fontosabbnak tartjuk a gondolkodásbéli paradigmaváltást, a fordulatot saját hozzáállásunkban mindahhoz, amit magunknak teremtettünk és teremtünk egyéni és társadalmi szinten is.

Az egész naposra tervezett esemény szervezője a Hybridart Management, helyszíne a Société Budapest, médiapartnere a Marie Claire magazin.

A részletes program hamarosan érkezik.

Csatlakozz Facebook eseményünkhöz