Május 21-én két inspiráló kollektívát láttunk vendégül a Sociétében: a Kinopravda-val és a POSITION Collective-vel beszélgettünk. Az este folyamán nem csak a kollektívák alakulásába, működésébe, identitásába pillanthattunk be, de a beszélgetést egy különleges pop-up kiállítás is kísérte, amely a csoportok munkásságát mutatta be. A Kinopravda filmjeiből is tartottunk egy vetítést a rendezvénytérben, mellette pedig a Position Collective legújabb termékeiből láthattak vendégeink egy különleges set-design-t.

A 2010-ben alapított és mára Kertész Attila és Simonfalvi Bence nevével fémjelzett Position Collective nem csak az egyik legkeresettebb hazai bútor és enteriőr design csapat, de az egyik legeredetibb is. Összetéveszthetetlen forma- és színvilág jellemzi őket. Időtálló tereik és bútoraik mellett lámpa és kerámia kollekciók fűződnek a letisztult, funkcionális és klasszikusan modern arculathoz. A nemrég a híres milánói Brera Design Districtben is kiállító nemzetközileg is elismert csapattal alakulásról, csoportdinamikáról, design-evolúcióról beszélgetünk.

A barcelonai és budapesti székhelyű Kinopravda-t több nemzetközi rendező, képzőművész és producer alkotja, jelenleg összesen 14. Az invenciózus csapat reklámokat és videoklipeket rendez. Egyedi nyelvezetük vizuális világunk beidegződéseinek megreformálását tűzte ki célul. Stílusos, konceptuális és humoros filmjeik olyan gesamtkunstwerkként, totális darabokként is felfoghatóak, amelyben a művészeti ágak egyenrangú elemekként jelennek meg és azok együttes hatására épülnek. A földrajzi távolságokat legyőző csapat néhány tagjával nagy számok törvényéről, hírnévről beszélgettünk.


Olvass többet a Société művészeiről és kreatív projektjeiről:

Société Artists
Artist Collective
Budapest
Société Budapest.